Antennarbete och CQ WW

Vi fortsätter arbetet med att montera och dra fram kablar till antennen. Yagin för 10/15/20 är nu monterad på masten och vi har dragit fram koaxialkabel till radiorummet. Det är kul att se att flera av klubbens medlemmar engagerar sig och hjälper till.

Snart är det dags för höstens första tävling på kortvågsbandet – CQWW SSB. Denna går sista helgen i oktober med start natten till lördagen. Den pågår sedan 48 timmar och det finns inga tidsbegränsningar. Målet är att vi ska ha rotorn klar tills dess samt kontakterade koaxialer så vi kan köra denna tävling. Vi har redan en kortvågsradio och ett slutsteg klar för detta. Kvar att göra är att sätta upp antenner för 40- och 80-metersbandet.

Oscar och Albin har tagit ett stort ansvar för planeringen redan vad gäller strategi. Vi behöver dock några fler operatörer. Nedan finner ni en länk till en anmälan där man kan anmäla sitt intresse för att vara huvudoperatör. Klicka gärna på den om du är intresserad av att köra några timmar. Behöver du hjälp så finns det på plats, det brukar alltid vara några på plats under en tävling! Nätterna är i storts sett täckta redan, så man behöver inte oroa sig för det.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fforms.gle%2Fm3ohfciyBRUiG4qR8%3Ffbclid%3DIwAR1I1Uo3YuSUIpejTSln_qxRiJAx2wH2mPMrcBrW4QFa9De7lolwiv8gjJc&h=AT2R5QkDBWIBAFB6nScPNl4ypATIA92P6yejq_0DlRJ-UrM7yATRTMBQY5JEkVajAkg2but-K_xbRbgCq-mo7AdwYBGx7AOR9LStK9M18eEZWgqGb9T0TWOsBT3l1DJoW8U

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s