Hösten 2022

Hej alla medlemmar! Nu drar höstens aktiviteter igång. Aktiviteten på klubben har dock pågått under sommaren med fortsatt renovering av lokalen. Nya bänkskivor har kommit upp och elen dragits fram. Vi har även fortsatt renovera vår kortvågsantenn för 20/15/10 meter. Masten har fått ett toppsegment med nytt lager och rotor! Vi fortsätter, likt föregående år, med aktivitetsmöten på torsdagar, med början torsdagen den 18 augusti från kl. 18.00.

Kvar att göra:

  • Montera kortvågsantennen (manual finns i bibliotekt här på hemsidan).
  • Dra fram koaxialkablar och kontrollkabel till masten
  • Resa antenner för 160/80/40 (förslag emottages)
  • Montera antenner för 2M/70cm

CQ WW

I slutet av oktober och november har klubben en ambition att delta i CQ WW. Detta är en årligt återkommande tävling på kortvågsbanden. Klubbens ungdomar kommer uppmuntras att köra och de äldre medlemmarna är lika välkomna. Tävlingen i oktober är SSB medan november är CW. Klubben är därför i behov av att låna en kortvågsradio samt två slutsteg, för att kunna köra MULTI. Troligen kan Peter, SM6GYB, låna ut ett slutsteg, men vi skulle behöva ytterligare ett. Kan du avvara detta under en helg – hör av dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s