Parks on the air, POTA, i Alingsås

Det amerikanska fenomenet Parks on the Air, eller POTA, har snabbt blivit populärt inom vår hobby. I Sverige har det varit och är fortfarande ont om platser som är godkända som POTA. På hemsidan pota.app kan man se pågående aktiveringar och även kartor över parker och deras referenskod.

Jag tyckte det var tråkigt att vi inte hade några områden i vår kommun så därför tog jag kontakt med de svenska administratörerna för POTA – SM2YUW (David) och SA0TAY (Benjamin). De var väldigt tillmötesgående och lade till följande platser, då de uppfyllde kriterierna:

  • Nolhagaviken
  • Brobacka naturrum
  • Risveden

Gå gärna in på på pota.app och registrera dig. Sedan är det bara att ge sig ut i våra naturområden en solig dag och köra (CW, FT8, SSB, PSK etc). Glöm inte att lägga upp din aktivering i god tid på hemsidan, så att du får så många svar som möjligt!

Johan Lagergren

SM6XHM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s