NAC 144 augusti

Vi samlades en liten skara i lokalen nu senaste helgen för att köra NAC 144MHz. Peter (SM6WKB) impuls-köpte en IC-9700 som vi snabbt kopplade ihop med datorn och – vips! – så var klubben QRV på VHF. Yagin fick snurra fram och tillbaka medan vi körde CW, SSB och FT8. Ovant och utan någon strategi – men det spelar ingen roll. Vi hade kul! Första NAC för SK6DG på…15 år? Mer? Operatörer denna NAC: SM6WKB, SM6XHM och SM6GYB.

Nu kommande helgen v28 så är det dessutom CQ WW VHF. Vi får se om vi kan dra ihop en liten intresserad skara igen för att köra 6M och/eller 2M. Det ska ju vara varmt och lokalen blir tropisk på varma dagar!

Dessutom står IC-9700:an kvar på klubben och är dessutom tillgänglig för medlemmar som remote-station via RCForb-client. Precis som IC-7300:an på HF. 2M-yagin står som regel åt söder när stationen inte är bemannad. Vi siktar nu på att fixa en remote-lösning för att kunna rotera antennen.

Fortsatt trevlig sommar!

Johan, SM6XHM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s