En sommarhälsning och aktuell medlemsinformation

Det är med glädje vi kan konstatera att arbetet i klubben går framåt. Det har varit en hel del aktiviteter i klubben under våren och försommaren. Nedan ger vi en kortfattad information om vad som hänt så här långt.


Antennanläggningen i Björkekärr
Antennmasten finns numera i Björkekärr. Ett stort tack till Stefan, SM6YJZ, som med kranbil enkelt och elegant transporterade masten från SM6GYB:s QTH till Björkekärr. Innan masten kan installeras måste fundamentet bli klart och en viss översyn utföras på själva masten. Fundamentet är på gång. Per, SM6WNR, har ordnat tre betongringar med diameter 120 cm och höjden 60 cm. Fundamentdjupet blir alltså ca 1.8 m och ska fyllas med ca 2 m3 betong. I betongen ska sedan 6 st gängstänger fixeras. Per-Anders, SM6KOP, har donerat dessa och kommer även att tillverka nödvändig anpassning mellan dessa gängstänger och betongen. Stort tack till Per-Anders! På grund av semestertider blir fundamentet troligen klart först i augusti-september, men därefter är det inte långt till att Björkekärr får ståta med en 18 meter Westower. Som vi nämnt i ett tidigare medlemsblad behöver kortvågsbeamen (SY-33jr) också en viss renovering. Vi jobbar vidare med båda dessa projekt under våra kommande klubbträffar.
Under våren har vi också renoverat och fått igång den 10 el Yagi för 144 MHz som funnits i Björkekärr sedan länge. Rotorn har bytts ut och nu verkar allt fungera tillfredsställande.


Klubblokal Björkekärr
Samlokaliseringen med FRO fungerar utmärkt. I maj hade vi en gemensam aktivitet då vi körde SL- testen på kortvågen tillsammans. Så småningom kommer vi att behöva att fräscha upp lokalen och skapa några bra operatörsplatser. Det blir ett bra vinterprojekt.
Klubbträffar under sommaren
Vi fortsätter att träffas i Björkekärr torsdagar med början kl. 18.00 under hela sommaren. Som redan nämnts, så finns det gott om projekt vi kan ta itu med. Förutom projekten finns alltid tid för en kopp fika med kaffe från vår nyinköpta Moccamaster. Förutom torsdagarsmötena så kommer vi att köra 2m-testen den 6/7 med start kl. 19.00 SNT. Vi har också blivit inbjudna till Stenungsunds Amatörradioklubb, SK6QA:s grillkväll den 5/7 kl. 18.00. Vi samlas i Björkekärr för gemensam avresa kl. 16.30.


Våra repeatrar
R1-repeatern
Ordinarie filter för vår analoga R1 repeater har varit tagna ur drift under en (längre) tid men är nu trimmade, iordningställda och installerade. Under tiden dessa filter var ur drift användes istället separerade antenner och en enklare typ av filter. Samtidigt är det trångt i masten och våra antenner måste samlokaliseras med kommersiella antenner. Detta har medfört att vi har behövt se över vår antennpark och har därför blivit tvungna att byta från en 4-stackad till 2-stackad antenn. Denna 2- stackade antenn har på grund av samlokaliseringen också behövts placeras längre ned i masten.


DMR
En ny modern hårdvara baserad på PyStar är under utprovning och kommer att ersätta vår nuvarande Motorola DR3000.
SK6DG:s klubbring söndagar kl. 19.15
Klubbringen via analog R1 och DMR har pågått hela våren där vi meddelat det allra senaste vad som hänt i klubben. Vi kommer nu att göra ett uppehåll och startar igen söndagen den 15/8 kl. 19.15. Även om klubbringen formellt tagit sommarledigt så föreslår vi ändå att vi kan träffas samma tid och samma frekvenser utan nätmaster. Vi hörs alltså på 2 m repeater SK6RIC RV50 (R1)
DMR repeater SK6DG 434.5375 MHz på talgruppen 240617 även under sommaren.

Hemsidan
Glöm inte att surfa in på vår hemsida regelbundet. Här finns en hel del information som rör klubben.


Trevlig sommar!
Slutligen önskar vi er alla en riktigt fortsatt härlig sommar med mycket radiokörande både hemifrån men också portabelt och från klubben.


Bästa hälsningar,
Styrelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s