Arbetsdag på klubben – masten anlände!

På kvällen torsdagen den 7/5 var det äntligen dags – masten flyttades från Peter (SM6GYB), som donerat den, till klubben. På plats var flera av klubbens medlemmar för att hjälpa till med lastning och avlastning. Stefan (SM6YJZ) körde lastbil och kran för att detta alls skulle bli möjligt – tack Stefan!

Vi grillade korv, såklart. Vad vore amatörradioträffar utan korv med bröd nu när säsongen tillåter? Sedan monterades en provisorisk antenn för HF över gårdsplanen som skall användas under helgens FRO-test. Denna sattes på låg höjd, sk. NVIS (near vertical incident skywave) för att medge de kontakter inom Sverige som önskas under just denna test. Antennen medger sändning mellan 1-30MHz på upp emot 1500 W.

Även en del mindre arbeten utfördes. Vi monterade ner en rotor och en 2M-yagi som båda behövde service. Just nu har klubben alltså ingen VHF-möjlighet. Detta krävde även att länken för Internet behövde monteras om, men skall nu fungera som tidigare.

Masten ligger nu på bockar vid grusplanen. Detta är alltså en fällbar mast med wire och hydraulik så att servicearbeten och antennjusteringar lätt kommer kunna göras. Höjden uppgår fullt uppfälld till ca 18 meter.

Nästa träff blir således enligt mail nu på lördag för SL-testen och sedan enligt föregående nyhetsbrev! Som vanligt finns klubben QRV på lokala repeatern före och under pågående träffar!

Mvh

Johan Lagergren (SM6XHM/SE6J) – för Radioklubben Vasa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s