Bäste VASA-medlem – välkommen till ett nytt medlemsår

Efter en höst och en vinter som mest handlat om pandemi och elände är vi många klubbmedlemmar som är sugna på att komma igång med inspirerande klubbaktiviteter. Och det fattas inte projekt att ta tag i. Genom några gemensamma insatser är förutsättningarna riktigt goda att vi kan ha en komplett anläggning på plats i Björkekärr redan tillsommaren. Redan nu finns den mycket populära och kraftfulla stationen 
ICOM IC-7300 på plats tack vare SM6WKB Peter som välvilligt ställt den till förfogande. Klubbsignalen har därmed regelbundet luftats som remotestation med mycket goda resultat trots den sparsamma antennparken, som idag enbart består av trådantenner. 

Nu går vi vidare och bygger ut anläggningen i linje med de önskemål som finns bland oss medlemmar. Först på listan över angelägna projekt är att installera den 18 meter höga höj- och sänkbara antennmast som ursprungligen funnits hos SM6CWM Ingemar (SK). Denna mast erbjuder utmärkta möjligheter att både installera och testa olika typer av antenner. Redan i dag har klubben i sin ägo en Yagi för kortvågen som kommer att göra ett fint arbete i den masten.  Samtidigt kan vi glädjande nämna att fastighetsägaren, Alingsås Motorveteraner, är mycket välvilligt inställd till oss och till våra planer att bygga upp en riktigt bra amatörradiostation. 

Masten och antennerna kommer dock inte upp av sig själva, men med gemensamma insatser kommer det att gå riktigt smidigt. Planeringen är i full gång och inom kort (redan under april) är det tänkt att fundamentet ska gjutas vilket möjliggör att få masten är på plats redan under maj. Parallellt med att fundamentet färdigställs ska masten och rotorn ses över. Till exempel behöver vi troligtvis byta wires, se över motorn till masten och eventuellt renovera den befintliga rotorn. Alltså en hel del trevliga och lämpliga projekt att göra tillsammans ute i Björkekärr. Vi har inte beslutat några tidpunkter ännu när vi träffas i Björkekärr men det kommer att meddelas vi mail och via klubbringen (se nedan) inom kort. 

SK6DG:s klubbring via repeater R1 söndagar kl. 19.15

På mångas begäran är det nu äntligen klart att ”sjösätta” en klubbring. Tanken är att vi medlemmar ska få en möjlighet att träffas för en stunds social gemenskap via etern samtidigt som vi kan ventilera klubbangelägenheter mm. Första tillfället blir redan söndagen den 11 april kl. 19.15, dvs. i lagom tid innan ”riksbullen” via DMR. Varmt välkommen och vi hoppas på en stor uppslutning!

Slutligen en liten önskan om ett bidrag för att stärka klubbkassan

Det finns varken någon tanke eller önskan från styrelsen att vi medlemmar ska bidra med pengar till klubben förutom den årliga medlemsavgiften. Dock, just nu, med klubben som just har nystartat och med en klubbkassa som klarar ytterst begränsade satsningar är klubben i ett akut behov av tillskott till kassan. Inte minst för att klara de utgifter som uppstår i samband med uppbyggnaden av anläggningen i Björkekärr. Redan nu har vi fått in vissa finansiella medel från medlemmar öronmärkta för satsningen i Björkekärr. Styrelsenarbetar dessutom med att få in externa sponsorer. Men vi är alltså i behov av ytterligare lite förstärkning av klubbkassan för att säkerställa satsningen i Björkekärr. Vi vädjar därför till dig som medlem om ett bidrag. Varje litet bidrag – som du skickar in via Swish 123 076 38 88 eller bankgiro 5592-3478– gör att klubben står bättre rustad för både beslutade och kommande satsningar, vilket gynnar oss alla.


Med önskan om en trevlig vår och att vi träffas såväl i Björkekärr som via etern!

Styrelsen


P.S. Med omtanke om varandra och för att minska smittspridningen är styrelsens inställning den att Folkhälsomyndighetens rekommendationer ska respekteras när vi har våra klubbaktiviteter. D.S.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s