Besiktning av masten på Ryttaråsen

Onsdagen den 26/8 genomfördes en kontroll av masten på Ryttaråsen. Johan, SM6WZR, klättrade upp och inspekterade mast, antenner och staglinor. Det fanns lite ytrost på en del vajrar som behöver åtgärdas på sikt.

Dipol-stacken för 2m (Aerial Oy mod 1912) togs ner och var i utmärkt skick. Eventuellt kan denna användas på annat QTH. I boden fanns även bl.a. två kavitetsfilter som eventuellt kan modifieras framgent. Frågan återstår nu om vi kan/bör slå på strömmen upp till boden igen och vi får ta detta med berörd leverantör. Det finns även en 15″ CRT-skärm som Peter, SM6WKB, har paxat ”om den har Energy Star”.

För att kunna bedriva säker verksamhet från denna plats behövs troligen en regelrätt besiktning i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s