Radioklubben VASA återuppstår

Då var det äntligen dags. Radioklubben VASA startar upp igen! Gamla och nya medlemmar – välkomna!

Under våren såddes ett frö, en tanke om att klubben, som varit vilande i flera år, kanske kunde återuppstå. Flera gamla medlemmar gick igång på idén med försiktig entusiasm. Vi började med att samlas uppe vid de gamla masterna på Linneforsvägen. Dessa har nu monterats ner i omgångar och ligger förvarade vid FRO’s lokaler utanför stan. Målet är att kunna dela klubblokal med FRO och utveckla verksamheten därifrån. Det finns flera idéer om hur vi ska kunna bygga upp verksamheten igen. Men först behöver vi hålla ett konstituerande årsmöte samt ett extrainsatt årsmöte för att godkänna en uppdaterad stadga. Firmatecknare behöver utses etc.

Kent, SM6ZDO, leder och fördelar arbetet vid mastnedtagningen på Linneforsvägen

Vi behöver även göra en förteckning över den utrustning som finns kvar i klubbens ägo och utvärdera dess funktion. Vi har masterna från tidigare QTH, inklusive en rotor med osäker funktion. Därtill en Yagi med tre element som behöver repareras och stämmas av. Detta får bli ett långsiktigt arbete under hösten 2020 och våren 2021.

Vad gäller repeatrar har vi ju SK6RIC (R1) igång samt RU1. Målet blir nu att etablera en DMR-repeater i stan. De repeatrar som tidigare drevs av SK6DZ har monterats ned med kort varsel. Således finns nu ett tomrum som behöver åtgärdas snarast och klubbens medlemmar jobbar intensivt med detta.

Vi ser fram emot att gamla och nya medlemmar kontaktar klubben om man är intresserad av medlemskap – medlemsavgift återstår att fastställa på årsmöte. På sikt hoppas vi på regelrätt klubbverksamhet med contest, byggkvällar, utbildning och field day!

Vi är naturligtvis tacksamma för donationer av fungerande utrustning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s