Årsmöte och repeater

Då var det dags – på tisdag den 15/9 kommer vi försöka hålla ett möte med delar av den gamla styrelsen. Avsikten är att kunna få till ett extrainsatt årsmöte för att välja en ny styrelse. Vi siktar på att kunna hålla det någon gång i oktober, men något exakt datum är ännu ej bestämt. Så fort detta finns kommer det dyka upp i kalendern här på hemsidan samt mailas ut på listan. Det är viktigt att så många som möjligt kommer så vi kan rösta fram en styrelse som har medlemmarnas stöd. Glöm inte heller att innan det extra årsmöte måste medlemsavgift vara erlagd för rösträtt enligt stadga – men för detta måste vi först ha ordning på hur och när avgiften skall betalas, HI.

Dessutom – det börjar hända saker på repeater-sidan. Per, SM6WNR, har förvärvat en UHF-repeater (Motorola, MotoTRBO DR3000) från WRC (SK6DZ), inklusive kavitetsfilter. Peter, SM6WKB, har ordnat med ett DMR-id till klubben som kan användas för denna repeater. Nu återstår programmering samt klartecken från koordinator på SSA, sedan är vi redo att montera upp repeatern. QTH kommer initialt bli Mariedal i en av masterna som samägs av PEMA AB och Tele2. Detta är ett högt och fint läge som vi gläds mycket åt.

DMR är ju ett nytt mode i klubben och det är på sin plats med en kortare utbildning för de som kan och vill. Jag, SM6XHM och Peter, SM6WKB försöker sätta samman en kortare introduktionskurs. Vi går igenom allt från bakomliggande teknik till hur man konfigurerar en ”hotspot”. Vi återkommer med tid och plats för detta. Håll koll på kalendern samt prenumerera på nyhetsuppdateringar på hemsidan.

Nyheter via Henrik, SM6FMO

Fritt tolkade av Johan, SM6XHM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s